In Romania, rata divortului a ajuns la 25% in anul 2015, conform datelor de pe site-ul INS, reprezentand numarul total al divorturilor raportate la numarul total al casatoriilor intr-un an. Practic, anul trecut o casatorie din patru s-a sfarsit prin divort. Cele mai multe divorturisunt in registrate in Bucuresti, apoi in judetele Constanta si Prahova, la polul opus, cu cele mai putine divorturi, se afla Tulcea, Giurgiu si Bistrita, se arata in studiul Divorce Journey.
Pe datele studiului, femeile din Bucuresti sunt cele mai dispuse sa divorteze, pentru ca se pot intretine singure si isi pot intretine si copiii, gratie veniturilor proprii. Astfel, 11 procente dintre cele aproximativ 31.500 de divorturi intentate in 2015 in Romania, au fost in Bucuresti.
a"Datele noastre arata ca femeile sunt cele care intenteaza divortul mai des decat barbatii, principala cauza declarata fiind infidelitatea partenerilor. O mare parte a femeilor divortate din Bucuresti sunt femei independente financiar, care isi pot permite sa plateasca consiliere pentru a depasi aceasta problema dificil de gestionat la nivel emotional si social", spune Dr. Gabriela Saulea, managerul Divorce Journey.
Tot din studiu reiese ca femeile sunt primele care vin si cer ajutorul unui specialist pentru a se recupera dupa divort. Rata de prezenta la un consilier care sa ajute in depasirea problemelor din timpul sau de dupa divort este de 80% femei versus 20% barbati. In acelasi timp sunt mai multi barbati (60%) care acceseaza site-ul Divorce Journey pentru educatie online sau pentru articole pe aceasta tema.
a"Revenirea dupa trauma psihologica a divortului este facilitata de deschiderea catre ajutorul exterior si din dorinta fiecaruia de a intelege importanta acestui eveniment in viata lui. Femeile se folosesc de diferite abilitati pentru a trece peste trauma divortului. Ele sunt mai